Classic Interieur

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van een boekenkast!

Een opgeruimde kamer is een opgeruimd hoofd. Een boekenkast mag dus absoluut niet ontbreken in een kantoor, werkkamer of woonkamer.

Een boekenkast biedt veel ruimte, maar je kunt naast boeken nog meer kwijt op de planken. Ontdek de mogelijkheden van een boekenkast!

De boekenkast als opbergkast in een werkkamer

Een boekenkast is bij uitstek geschikt om dingen in op te bergen. Mappen en papieren die anders op het bureau gestapeld liggen vinden er een plaats, maar ook bijvoorbeeld extra printpapier, notitieblokken en pennen hebben een goede plek in een boekenkast. Wil je dat het geheel rustig oogt? Kies dan voor een boekenkast met deurtjes.

De boekenkast als kledingkast

Boekenkasten zijn met hun planken ook handig als kledingkast. Alle kleding ligt netjes gesorteerd op de soort, stofvrij achter deurtjes of open op de planken als je snel een kledingstuk wilt uitzoeken. Zet je de boekenkast op een kinderkamer, dan kun je hem naast kledingkast ook gebruiken om knuffels op uit te stallen en speelgoed in op te ruimen.

De boekenkast als souvenir kast

Planken van een boekenkast lenen zich uitstekend om souvenirs op uit te stallen. Beeldjes uit verre landen, lijstjes met foto’s van een bijzonder moment, schelpen van exotische stranden. Op deze manier vormt het een kast die je niet alleen terug brengt naar de mooie momenten, het geeft ook gespreksstof als er bezoekers over de vloer komen.

De boekenkast als boekenkast

Gebruik je de boekenkast alleen voor boeken? Al die verschillende kleuren kaften kunnen er voor zorgen dat het geheel wat rommelig oogt. Stoort dat je, zet dan de boeken met de kaft naar de andere kant zodat je alleen het witte papier ziet. Hiermee creëer je meer rust in de kast, en daarmee in de ruimte. Het wordt alleen wel even zoeken naar dat ene boek dat je wilt lezen.

Een boekenkast kopen

Wil jij een boekenkast kopen, maar weet je niet precies welke kast je wilt? Er zijn veel verschillende soorten kasten. Om een goede keuze te maken uit al die soorten kasten stel jezelf deze vragen.

Waar wil ik de kast voor gebruiken?

Moet het een praktische, functionele kast zijn die veel opbergmogelijkheid biedt, of heeft de kast ook een esthetische functie?

In welke stijl moet de kast gemaakt zijn?

Een kast moet niet uit de toon vallen bij de rest van het interieur. Kijk dus goed naar de woonstijl in de kamer en zoek een kast die hierop aansluit.

Van welk materiaal moet de kast gemaakt zijn?

Welk materiaal past bij de rest van de inrichting van de ruimte en bij jou als persoon? Kijk ook goed naar waar je de kast plaatst. Staat de kast in een vochtige ruimte zoals een badkamer of bijkeuken, dan is het verstandig te kiezen voor materiaal dat vochtbestendig is.