3 voordelen van een brandverzekering
Uncategorized

3 voordelen van een brandverzekering

Als je een woning hebt of huurt zijn er allerlei verzekeringen die je kunt afsluiten. Niet alle verzekeringen zijn natuurlijk nodig, want dit is afhankelijk van jouw wensen en je situatie. Zo kun je bijvoorbeeld een verzekering afsluiten voor de spullen die in huis staan met een inboedelverzekering. Dit is echter niet nodig wanneer de spullen die in huis staan haast niets waard zijn. Toch is het wel slim goed te onderzoeken welke verzekeringen er allemaal zijn, want sommige zijn voor iedereen heel handig om te hebben. Een van de meest populaire verzekeringen onder woningeigenaren en woninghuurders is een brandverzekering. Deze verzekering is wel degelijk handig en zeker niet overbodig. Hieronder lees je wat de drie grootste voordelen zijn van het hebben van een verzekering voor brand.

Herstel van het huis

Een brand kan veel schade aanrichten aan een woning. Het bedrag voor het herstellen van schade door brand kan heel hoog oplopen. Het eerste grote voordeel van een brandverzekering is dus ook dat je na een brand veel geld bespaart met zo een verzekering. Voor een huurder geldt dit net als voor een eigenaar van een woning. Een brandverzekering huurder heeft weliswaar net weer andere voorwaarden, maar komt op hetzelfde neer. Je bent als huurder namelijk verantwoordelijk voor de honing die je huurt. Bij een brand moet je alle schade herstellen, om aan de eisen in het contract te voldoen met betrekking tot de oorspronkelijke staat van het huis. Na het beëindigen van een huurcontract moet je het huis weer opleveren in de oorspronkelijke staat.

Opties voor een hypotheek

Met het afsluiten van een brandverzekering krijg je meer opties om een hypotheek af te sluiten. Sommige banken verplichten je namelijk om een brandverzekering te hebben voordat ze een hypothecaire lening verschaffen waarmee je een huis kunt kopen. Een brandverzekering is dus erg voordelig, omdat dit betekent dat je een hypotheek kunt afsluiten bij de beste aanbieder. Als je een huis koopt betekent dit meestal dat je een lening afsluit om de koop te kunnen bekostigen. Deze hypothecaire lening sluit je vaak af bij een bank en zal je in de meeste gevallen maandelijks aflossen. Er zijn veel verschillende partijen die hypothecaire leningen aanbieden, dus het is fijn om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en te beste keuze te kunnen maken voor jouw situatie.

Veel meer dan enkel brand

Een brandverzekering klinkt misschien als een verzekering die alleen schade door brand dekt, maar niets is minder waar. Het is natuurlijk afhankelijk van de verzekeraar, maar in de meeste gevallen is de dekking van een brandverzekering veel groter. Denk bijvoorbeeld aan schade ontstaan door een kortsluiting met elektrische apparaten, of schade door een voertuig dat tegen je garage aanrijdt en deze beschadigd. Dit laatste klinkt misschien vreemd, maar het komt best vaak voor dat een huis beschadigd door een voertuig van een ander. Je gevel kan bijvoorbeeld flink beschadigd raken wanneer er een auto tegenaan rijdt. Ook kan een brandverzekering de kosten dekken ten gevolge van waterschade bij het breken van een leiding. Als er bijvoorbeeld een lek in het dak ontstaat kan je met de juiste brandverzekering hier de kosten voor terugkrijgen.