Classic Interieur

Gietvloer in de woonkamer: Alles wat je moet weten

Wat is een gietvloer precies? Gietvloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet zo vreemd, want ze hebben heel wat voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. In dit artikel leggen we je alles uit over gietvloeren: van wat ze zijn tot hoe je er eentje maakt. Ook vertellen we je meer over de voordelen van gietvloeren en geven we een aantal tips om te kiezen welke gietvloer het beste bij jouw wensen past

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is eigenlijk niets anders dan een vloeibare vloer. Het is een vloer die in één keer wordt aangebracht en daardoor een naadloos resultaat geeft. Gietvloeren zijn er in allerlei soorten en maten, dus er is altijd wel eentje die bij jouw wensen past. Gietvloeren zijn onder andere populair vanwege hun strakke en moderne uitstraling. Maar er zijn nog veel meer voordelen!

De geschiedenis van de gietvloer

Gietvloeren bestaan al ruim 30 jaar, maar zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. In de jaren ’80 werden gietvloeren vooral gebruikt in industriële ruimtes, maar tegenwoordig zie je ze steeds vaker in huizen en kantoren. Gietvloeren zijn namelijk niet alleen mooi, maar ook heel praktisch. Ze zijn bijvoorbeeld erg hygiënisch, duurzaam en makkelijk in onderhoud. Gietvloeren zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en ze geven je huis een moderne uitstraling.

De voordelen van een gietvloer op een rijtje

– Gietvloeren zijn erg hygiënisch. Ze zijn namelijk eenvoudig in onderhoud en ze laten geen vuil of stof achter. Daarnaast zijn gietvloeren bestand tegen alle weersomstandigheden.

– Gietvloeren geven je huis een moderne uitstraling.

– Gietvloeren zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud.

– Gietvloeren zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

Hoe leg je een gietvloer aan in de woonkamer?

Om een gietvloer aan te leggen, heb je speciale gietvloer materialen nodig. Deze materialen zijn verkrijgbaar bij vloeren speciaalzaken. Gietvloeren worden meestal aangebracht door een professional, maar je kunt ze ook zelf aanleggen. Gietvloeren moeten namelijk precies op de juiste manier worden aangebracht, anders kunnen er problemen ontstaan met de vloer.

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een gietvloer?

Als je een gietvloer woonkamer wilt laten aanleggen, moet je goed nadenken over welk materiaal je wilt gebruiken. Gietvloeren zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een gladde of ruwe vloer, een matte of glanzende vloer, enz. Ook moet je bedenken hoeveel onderhoud de vloer nodig heeft. Gietvloeren zijn makkelijk in onderhoud, maar sommige materialen…