Authentic Lifestyle

De geschiedenis van zilveren oorbellen, alles wat je moet weten

Het is niet altijd even duidelijk waar zilveren oorbellen vandaan komen. Sommigen denken dat het Zuid-Amerikaanse inheems volk, de Inca’s, de eersten waren die zilveren oorbellen droegen. Anderen beweren dat de Zilveren Oorbel vanwege zijn schoonheid en glans al snel erg populair was onder Romeinse dames. We weten wel dat zilver vroeger veel waardevoller was dan goud en daarom veel sieraden van zilver werden gemaakt. Zilver is een erg mooi edelmetaal en heeft dezelfde kleur als goud, maar is een stuk harder. Zilver wordt al 5000 jaar voor allerlei doeleinden gebruikt.

De geschiedenis van zilver

Sieraden van zilver zijn al duizenden jaren oud. Zilver is net als goud een edelmetaal, maar is harder dan goud. Zoals we al zeiden denken sommige mensen dat zilver uit Zuid-Amerika komt en zijn er weer anderen die denken dat de romeinen de eerste dragers van zilver waren. De Grieken en romeinen maakten veel sieraden van zilver omdat het metaal zo mooi glansde. Zilveren oorbellen waren toen al een statussymbool en droegen bij aan de schoonheid van de drager. Zilver werd toen ook al gezien als een erg waardevolle grondstof. Tegenwoordig is zilver nog steeds erg populair om sieraden van te maken. Je kunt zilveren oorbellen kopen in allerlei verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor simpele oorbellen of juist voor oorbellen met een heel bijzonder ontwerp.

Waarom zijn zilveren oorbellen zo populair?

Zilveren oorbellen zijn erg populair vanwege het mooie uiterlijk en de tijdloze uitstraling. Zilver oorbellen kunnen bij iedere outfit gedragen worden en staan daarom ook erg leuk. Zilveren oorbellen zijn voor veel mensen een aantrekkelijke keuze als sieraad. Zilver is namelijk minder duur dan goud en kan daardoor door iedereen betaald worden. Zilver oorbellen zijn ook gemakkelijk te onderhouden en je hoeft ze niet elke dag te polijsten. Zilveren oorbellen gaan daardoor ook lang mee.

Hoeveel geld ben je kwijt aan zilveren oorbellen?

Zilveren oorbellen zijn een stuk goedkoper dan gouden oorbellen. Dit komt doordat zilver minder waardevol is dan goud. Zilver is wel mooier en harder dan goud, maar toch wordt het minder waardevol geacht. Zilveren oorbellen kun je al vanaf €5 kopen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte, de vorm en het ontwerp van de oorbellen. Zilveren oorbellen zijn dus een stuk goedkoper dan gouden oorbellen, maar je bent wel wat geld kwijt aan het sieraad. Doe goed onderzoek voordat je een zilveren oorbel gaat aanschaffen!